Organisatieadvies bureaus zijn grootste bedrijfstak

Blog, NieuwsComments (0)

video-ROACBS-cijfers tonen aan dat de branche van organisatieadviesbureaus is uitgegroeid tot de banenmotor van Nederland. We naderen de grens van 100.000 organisatieadviesbureaus, waarvan 90% uit ZZP-ers bestaat. De Volkskrant bericht 18 juli over de fenomenale groei in een uitgebreid artikel en stelt zich de vraag of deze consultants ook allemaal waardevolle adviezen leveren? Om de professionals van de beunhazen te onderscheiden heeft de Raad van Organisatie Adviesbureaus de gedragscode aangescherpt. Op deze manier kunnen de aangesloten bureaus, zoals GEA, klanten garantie bieden op integriteit en kwaliteit tegen een redelijk tarief. Maar wat doet GEA zelf om zich te onderscheiden? Aloys van Balen, partner bij GEA, legt uit.

“Onze adviseurs begeleiden verandering door organisaties gereedschappen in handen te geven om zelf de noodzakelijke stappen te kunnen maken. In die zin zien wij onszelf meer als moderatoren van veranderprocessen, en niet zozeer als ‘de adviseur’ die komt vertellen hoe het moet. Onze toegevoegde waarde bevindt zich dan ook steeds meer op het individuele vlak, in de interactie tussen ons en de mensen in de organisatie, het begeleiden van de nieuwe dynamiek. Daarnaast werken wij vanuit een inhoudelijke focus in een niche (communicatielogistiek), waardoor wij ook het vak van de mensen begrijpen. Wij zien dat de kennis en vaardigheden vaak al beschikbaar zijn, maar niet naar voren kunnen komen door de omgeving waarin de medewerkers opereren. Door de juiste omstandigheden te creëren ontstaat er een oplossingsgerichte cultuur waarin werknemers eigenaren zijn van de oplossing.”

Meer informatie over ROA op roa-advies.nl of bekijk dit filmpje.

» Blog, Nieuws » Organisatieadvies bureaus zijn grootste bedrijfstak

, , 13 augustus 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

UA-57560273-1