Stand-up consultancy levert beeld op van de werknemer van de toekomst

Blog, Nieuws, PublishingComments (0)

iPublish-standup_250pVlak voor de zomer stonden Patrick Swart en Karlijn Meijer op het iPublish event met de kortste stand-up consultancy sessie ooit! Het event van FNV KIEM vond plaats op vrijdag 26 juni met als decor de Amsterdamse NDSM-werf. Honderden bezoekers werden bijgepraat over de nieuwe CAO Uitgeverijbedrijf, het persoonlijk keuzebudget en de ‘Uitgeverij van de Toekomst’. Tijdens iPublish was het podium ook gereserveerd voor ‘de toekomstige uitgeverijmedewerker’. Wat zijn zijn/haar competenties en moet je als uitgeverijmedewerker nou juist online of offline georiënteerd zijn? Dit is waar Patrick Swart en Karlijn Meijer samen met de zaal in een kwartier een antwoord op hebben geformuleerd.

“De uitgeverijmedewerker van de toekomst is een conceptueel communicatiedier met een zzp-mentaliteit,” zegt Karlijn. “Daarnaast is hij of zij een netwerker met zogenaamde ‘jobhop-mentaliteit’. Verder moet je als uitgeverijmedewerker van de toekomst over de grenzen van je discipline en projectmatig kunnen werken. Een zekere mate van creativiteit wordt ook steeds belangrijker in combinatie met analysevaardigheden.”

Zoeken wij het schaap met vijf poten? De uitgeverij van de toekomst is heel anders dan de uitgeverij van vandaag en de uitgeverij van vandaag is al heel anders dan die van gisteren. De branche moet leren blijvend innoveren en meebewegen; niet alleen als bedrijf, maar ook de werknemer kan niet stil blijven zitten. Volgens Karlijn gaat het voor de individuele medewerker om het zoeken en creëren van een nieuwe toegevoegde persoonlijke waarde. “Persoonlijke ontwikkeling komt voort vanuit intrinsieke motivatie en wordt meer en meer bereikt via learning by doing in tegenstelling tot opleidingen en cursussen.”

» Blog, Nieuws, Publishing » Stand-up consultancy levert beeld op van...

, , , 27 augustus 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

UA-57560273-1