120 uitgeverijen en mediabedrijven investeren € 7 miljoen in innovatie

Blog, Nieuws, PublishingComments (0)

ps-video-uvdt_250pConsultancy.nl publiceert 10 augustus over het afronden van innovatieprogramma Uitgeverij van de Toekomst. Drie groepen van in totaal 120 uitgeverijen en mediabedrijven hebben vier jaar met ondersteuning van IPC-subsidie gewerkt aan gezamenlijke innovaties. In totaal is ruim € 7 miljoen succesvol geïnvesteerd in nieuwe innovaties, oplossingen de toekomst van de branche.

Het derde Uitgeverij van de Toekomst-programma is inmiddels ook succesvol afgerond. Terugkijkend op de drie grootschalige collectieve innovatieprogramma’s zegt programmamanager Patrick Swart “trots” te zijn op het resultaat. Er zijn zeer diverse innovaties gedaan die anders waarschijnlijk niet van de grond zouden zijn gekomen, van video-magazine tot contentplatforms. Ook benadrukt hij de voordelen die op het eerste gezicht minder tastbaar lijken. Hij voegt toe dat “leren innoveren” wellicht het belangrijkste resultaat is geweest, wijzend op het feit dat organisaties moeten leren een innovatief DNA te adopteren en te verankeren. “Want het innovatieproces brengt professionalisering van de organisatie met zich mee; een focus op projecten met plan en aanpak, en het in beweging krijgen van mens en organisatie”, stelt Swart.

In deze video leggen deelnemers uit welke rol het programma heeft gehad voor hun innovatieproces. Lees meer op consultancy.nl.

Vervolg?

Uiteraard krijgt GEA meermaals de vraag “of er nog een vervolg komt” op het innovatieprogramma. Plannen voor een vervolgprogramma in de Nederlandse uitgeefbranche zijn er op dit moment niet. Maar in andere branches zijn er volop kansen voor organisaties om ook op deze manier snelheid in kennisontwikkeling en technologische innovatie te bereiken. Deze mogelijkheden worden op dit moment verkend.

Innovatie door samenwerking bij Uitgeverij van de Toekomst from Uitgeverij van de Toekomst on Vimeo.

» Blog, Nieuws, Publishing » 120 uitgeverijen en mediabedrijven investeren €...

, , , , , 11 augustus 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

UA-57560273-1