GEA lanceert GEADATA

Blog, DataComments (0)

balloon_250We leven steeds meer in een wereld waarin alles met elkaar wordt verbonden en ‘Big data’ al weer geen hype-term meer is. Technieken om grote hoeveelheden data snel te analyseren en te converteren in nieuwe inzichten, nemen in een razend tempo toe. Om ook in de toekomst de competitie voor te blijven zijn organisaties genoodzaakt serieus na te denken over hun datastrategie en het ontwikkelen van een data gedreven organisatie. GEA heeft veel ervaring met data analyse en onderschrijft de strategische waarde van data voor organisaties. Daarom lanceren wij ‘GEADATA’.

GEADATA ondersteunt organisaties bij het ontwikkelen van een datastrategie en transitie naar een data gedreven organisatie. Van data mining tot data visualisatie, van workshops tot data hackatons. De focus van de dienstverlening ligt op het uitvoeren van data science projecten, ontwikkelen van data strategieën en het inrichten of ondersteunen van een data team.

Workshop

Om organisaties en geïnteresseerden kennis te laten maken met de kracht van Big Data, is er een data workshop ontwikkeld door GEADATA. Leer in één dag alle basisprincipes van data analytics, de methoden, tools en technieken. De workshop heeft een praktische insteek waarbij ook de verschillende organisatievormen aan bod komen en hoe je een data team kan vormgeven. Meer informatie of inschrijven?

Wat doet GEADATA?

De dienstverlening van GEADATA kent een scala aan toepassingen, waar concurrentievoordeel en efficiencyslagen mee gerealiseerd kunnen worden. Denk aan het creatief combineren van interne bronbestanden of datasets met externe marktinformatie om zo te komen tot ‘actionable insights’. Data mining is vaak ook een creatief proces; waar haal ik welke data vandaan en hoe genereer je nieuwe inzichten en verrassende causale verbanden. Data analytics is nog krachtiger wanneer de inzichten voorspellende waarde krijgen. GEADATA heeft een tool ontwikkeld voor boekenuitgevers waarmee voorspelt kan worden of een manuscript ook een bestseller kan worden. Hieruit volgen diverse marketing en verkoopstrategieën voor boeken.

» Blog, Data » GEA lanceert GEADATA

, , 29 oktober 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

UA-57560273-1