Strategische troeven digitale transformatie

Blog, MediatransitieComments (0)

adapt-or-die_250pxDigitale disruptie is niet slechts buzz. Start-ups halen traditionele bedrijven in en ‘Adapt or Die!’ is de nieuwe realiteit. Bedrijven die al tactisch bezig waren met digitalisering, nemen nu de stap naar het strategisch inzetten van digitale transformatie in hun waardepropositie en klantinteractie. Want gebruik maken van de nieuwste technologische snufjes is één ding, maar uiteindelijk gaat het om je business opnieuw uitvinden. Op welke bedrijfskritische trends moet je inzetten om dit te realiseren?

Insourcen van talent

Omdat nieuwe digitale proposities als paddenstoelen uit de grond schieten, moet je als organisatie snel en flexibel anticiperen op veranderende omstandigheden. Hoe doe je dat? Door talent in huis te halen en regie over bedrijfskritische processen te behouden. Ontwikkelings- en productietalent; de nieuwe generatie makers en doeners bind je in een creatief stimulerende cultuur.

Innovatiesquads

Innovatie is niet alleen een kwestie van originele ideeën en nieuwe dingen doen. Het is ook een organisatievraagstuk, want hoe geef je handen en voeten aan  ambities?  Agile, iteratief en incrementeel ontwikkelen wordt de norm, maar dit past niet altijd binnen de bestaande bedrijfsstructuur. Met kant- en klaar geïmporteerde zelfsturende teams – zoals bijvoorbeeld een business development-squad of data-tribe – beschik je over de juiste mix aan disciplines en realisatiekracht.

Toepassen van data

Big data wordt bruikbaar voor iedereen en datagedreven opereren wordt steeds belangrijker. Een nieuwe generatie applicaties en diensten maken het mogelijk de juiste toepassingen te selecteren om big data en machine learning te benutten. Lees hierover meer op GEADATA.nl.

Datagedreven communicatieprocessen

Iedereen is klantgericht, maar digitale transformatie vereist dat ook de bedrijfs- en marketing strategie gebouwd worden op diepe inzichten over gedrag en verwachtingen van klanten. Je biedt relevante content device- of platformonafhankelijk op het juiste moment aan bij de klant. Communicatieprocessen inrichten op basis van de voorspellende waarde van data helpt hierbij. In combinatie met slimme technologie maakt dit het mogelijk om grip op de customer journey te hebben en pro-actief gepersonaliseerde acties te timen.

» Blog, Mediatransitie » Strategische troeven digitale transformatie

, , , 26 februari 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


vier + = 9

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

UA-57560273-1